Det finns inget dåligt väder…

Uttrycket att det inte finns något dåligt väder utan bara dåliga kläder har vi alla hört, om och om igen. Och det stämmer ju på sätt och vis, även om det är roligare att åka skidor med perfekt med snö och strålande sol. Men så länge man är beredd på annat väder går det minst lika bra! 

Man brukar säga att det inte finns något dåligt väder, och visst är det ett synsätt, men på sätt och vis sant! Särskilt i Malmö, där man till och med har något som kallas för vädergaranti. Dessvärre så fungerar det inte på allt och alla ställen, om man ska åka skidor i till exempel Åre så kan man inte gå på ett museum eller så, utan man vill helt enkelt åka skidor. Men så länge man har en väderstation och kan mäta vädret så är man ju förberedd, och då brukar det inte vara några problem. Särskilt inte eftersom Åre flott nog har fått utmärkelsen om världens bästa skidort. Såhär står det om ämnet på aftonbladet.se:

Alla skidåkande svenskar vet att få ställen slår Åre. Den lilla orten i Jämtland är så nära Alperna man kan komma i Sverige – komplett med mäktiga berg, avancerade pister och ett sjudande nattliv. Nu vet övriga världen det också. Det prestigefyllda brittiska resemagasinet Condé Nast Traveller utsåg nyligen Åre till världens bästa skidort… och i utlandet lanseras orten numera som ”Oh-rey”.

Så nästa gång man ska åka någonstans där vädret kanske inte alltid är på topp, se till att vara förberedd! Det ska inte behöva bli en sämre resa bara för att det är kallt eller så, och med rätt kläder så gör det inget.

regn. kläder

 
 

About the author

More posts by