Många älskar att vara ute i naturen och det är en fantastisk upplevelse när en väl börjar ta sig ut i naturen med fiskespöet i högsta hugg. Det finns olika typer av fiskande och de flesta är av den sorten som bara åker ut för att fiska för att det är en hobby. Sedan finns det tävlingsfiskare, de som ställer upp på flertalet fisketävlingar för att visa sina kunskaper och att faktiskt vinna. Slutligen och den tredje fiskaren är den som har det som yrke, en professionell fiskare alltså, om vi bara riktar in oss på hobbyfiskaren så finns det gott om fiskerelaterade ämnen att diskutera.

en fiskare

Hobbyfiskaren ser ut på olika vis och för de flesta så handlar det om att få en lugn stund på dagen så en kan sitta i lugn och ro och dra upp några firrar. För andra är det viktigt att dra upp fisken till middag och ser det som själva aktivitetens huvudmål. De flesta är dock inte helt intresserade av fångsten och den kan märkas på att de direkt kastar i fångsten igen. Det är klart att många behåller det som är värt att få upp, exempelvis en stor regnbågslax eller en smarrig gös! Med en fiskebutik på nätet så är det lätt att välja ut drag och lina som ska få följa med på fisketuren.

Åk till Norrland för fiske

Det finns gott om bra ställen att åka till och fiska i Norrland, dessutom om en åker till Jämtland eller Härjedalen så kan det ge ett bra resultat av kallvattensfiskar, såsom öring, röding och liknande. Tips på ställen att fiska på är:

  • I Storsjön kan du hitta gott om abborre och sik, det går även att dra upp lite annat som storöring dock på djupare vatten. Här är det gratis att fiska om du står på land och kastar ut!
  • Blåsjön är perfekt för den som vill dra upp lite röding och öring, här finns goda möjligheter att hyra båt också.
  • Indalsälven som ligger när Krokom ligger kraftverket, trots det finns det gott om fisk att dra upp, harr och öring är gigantiska i dessa vatten.

Läs på mer här om vart det är bäst att fiska och varför!