Finns det egentligen något som är härligare här i livet än att ge sig ut i den härliga och friska naturen, och bara finnas på ett eller annat sätt? Det kan vara att man ger sig ut och jagar, fiskar eller varför inte tar en tur med båten? Just att ta med båten ut är något som otroligt många svenskar har som sin favoritsyssla, särskilt under de varmare månaderna om året, och något som de skulle kunna göra i princip varje dag, om vädret tillät det. Något som det alltså tyvärr inte gör, i alla fall inte här i Sverige. För nu när hösten har gjort entré och vintern helt klart är på väg att komma så har man dragit upp båtarna på land, så att de ska klara av klimatet, och man får helt enkelt vänta snällt på att en ny båtsäsong ska komma. Men som tur är så kan man göra massor under tiden för att förbereda sig inför kommande säsong, och sådant är såklart också nödvändigt för en riktig seglarälskare.

Det är inte bara på sommaren som man kan göra något för att vara duktig på att segla och åka båt, även andra säsonger på året. Att ha en skepparexamen är nämligen otroligt smart om man är en sådan som åker mycket båt, och har man inte redan det så ska man passa på nu! På så sätt är man riktigt förberedd inför nästa båtsäsong, och kommer trivas bättre på sjön och havet än vad man någonsin gjort tidigare!

Vilket som sen är ens drömbåt får man såklart stå för själv, för alla är vi olika. Men vi kan i alla fall hoppas på att alla förr eller senare en dag får glida fram i just den bår som de drömmer om, med en skepparexamen i bagaget såklart!