Den som älskar att vara ute på sjön, bör kanske fundera på att investera i en båt. Det är roligt att vara båtägare men det finns en del saker att tänka på innan båtköpet.

356082-fortojd-eka-rowing-boat (1)

I ett inlägg som vi publicerade i höstas skrev vi om att det är många som har ett stort intresse för båtar och att de kanske kommer köpa sin drömbåt någon dag.

”Vilket som sen är ens drömbåt får man såklart stå för själv, för alla är vi olika.” Läs mer.

Plötsligt så kommer den dagen då man står inför det där båtköpet och då gäller det att vara påläst och veta vad man ska göra. Ska man exempelvis köpa en begagnad båt kan en bra idé vara att anställa en besiktningsman, om man nu inte har stenkoll på båtar. Detta gäller speciellt också när man står inför ett köp av en väldigt dyr båt. Besiktningsmannen tittar på båten och kan se ifall det finns fel. Finns småfel kan man begära nedsättning av priset och skulle det vara så illa att man hittar allvarliga fel, då kan man backa från affären innan det är försent.

Vad ska båten användas till?

Några andra tips till den som ska köpa båt är att fundera över vad man ska ha båten till innan man köper den. Det finns nämligen en risk att båten inte kommer till användning om man inte tänker över noga vad man ska göra med den. Något annat som är smart är att sätta en budget för köpet och se till att även ha råd med underhåll och drift. Innan man slutligen slår till är det alltid bra att dubbelchecka marknaden för att se om det finns liknande båtar till billigare priser, tipsar Dagens Nyheter.