Skidor i Norge billigare i år

Är du en utav de personer som tänkt boka en skidresa den här vintern? Då kan Norge kanske vara något för dig. Skidresorna till vårt grannland är nämligen billigare än någonsin. Vill du hitta det absolut billigaste resmålet är det dock Tjeckien som gäller.

631075-riding-on-skis

Just nu är den tid på året då flest väljer att åka på skidsemester och många väljer det svenska fjällen med favoriter som Åre, Vemdalen och Sälen. Men ett ställe som många kanske inte tänker på att åka till på skidresa är Norge. Förmodligen mycket för att det är väldigt dyrt att leva på semester i Norge och resorna har även varit dyra dit. Men nu är det faktiskt billigare än någonsin att åka skidor i Norge.

Norge billigare än någonsin

Det är Göteborgs-Posten som meddelar detta och varför Norge är billigt nu beror på den starka svenska kronan i relation till den norska. Norska Hemsedal är exempelvis någon tusenlapp billigare än förra året och Beitostölen kostar hela 6 000 kronor mindre än förra året. För den som vill ha det absolut billigaste skidmålet är det dock Tjeckien som gäller. Skidorterna Zelezna Ruda och Harrachov är billigast i landet och på den förstnämnda orten kan en skidsemester för en familj på fyra personer gå på under 20 000 kronor.

Sotji är billigare i år

Ett annat ställe som blivit betydligt billigare i år är Sotji, där OS hölls förra året. 2014 gick en veckas skidsemester på 42 000 kronor och i år är samma semester nere på 29 000 kronor. Varför det har blivit så mycket billigare där är på grund av att många hotellrum står tomma och att rubeln faller. Tittar man på billigaste skidresmålet i Sverige är det Vemdalen som är billigast. Där kan man få en skidvecka för runt 27 000 kronor.

 
 

About the author

More posts by