Sommar på brygga

Sommarlovet är för många den bästa tiden på året. Även fast man inte går till skolan så finns det många saker man kan göra under lovet. Bland annat slöjd av alla dess slag.

Sommarlov och handboll

Vi har i tidigare inlägg pratat om hur viktigt sommarlovet är för många och hur lång tid man faktiskt har att göra allt kul man vill. När vintern har legat på under nästan ett halvår så är sommaren välkommen och städerna och byarna börjar leva lite igen. Det är då man tänker på allt som man skulle vilja göra under sommaren eller vara på en varmare plats där man kunde bada och ligga i solen. Om man är lagd åt det hållet kan man också åka till handbollsfesten i Åhus som går av stapeln en gång om året. Det kan både vara ett sätt att visa upp sig själv men också för att träffa nya människor och för att spela handboll med andra likasinnade. Även om det på det stora hela går ut på att träffa folk och spela handboll under den här festen så har också många företag märkt att det är ett bra sätt att marknadsföra sina företag och firmor.

Tälja redskap på sommaren

För de barn som vill hålla sig lite mer sysselsatta så finns det en slöjdhörna på Möllegården. Här finner du åtta barn med kniv som alla försöker få fram någon slags skapelse i form av flygplan eller något annat ur sin träbit. Det är ABF som har anordnat denna slöjdfest under fyra dagar på sommaren som ett komplement till sommarledigheten. För den som minns slöjlektionerna i skolan, både sy- och träslöjden, så är det här inte långt ifrån. Vill man väva eller sy så går det också. Felicia Tollefsen är äldst på lägret och har redan hunnit med att väva lite när vi kommer fram på plats. Efter vävningen blir det till att tälja hoppreps handtag. Det är mycket bättre och roligare att ha sina egna som man gjort själv än bara några i plats som man har köpt. Det blir också lite mer autentiskt. Många av barnen håller så hårt i knivarna att de får blåsor. Många av barnen har därför plåster och tejpbitar i handflatorna och på händer för att skydda sig. Kommer de på saker de vill tälja själva så hjälps man åt att lista ut hur man skall gå till väga.