Vikten av träning

Viktigt att barn får röra på sig” är rubriken på en artikel här, och det är verkligen glädjande att detta ämne äntligen lyfts. Det är nämligen så att våra barn, och även vi vuxna, blir allt latare. Och medan de som nu är vuxna, i alla fall i de flesta fall, har en grundkondition från barnsben då man cyklade till skolan, spelade någon sport när skolan va klar och sedan lekte med sina vänner på gården, är det någonting som vår tids barn kommer att sakna. Och samtidigt som vi, och våra barn, rör på oss allt mindre så blir det också allt mer mat som är onyttigt. Det är en farlig kombination.

I en dokumentär från om övervikten i USA framkommer det att 30 % av befolkningen i USA lider av svår övervikt eller fetma. Detta får inte hända här! Om du har ett barn som inte rör på sig är det av största vikt att du ordnar så att han eller hon sysslar med en sport. Specielltt om ditt barn har ADHD eller en liknande störning, en sjukdom som blir allt vanligare i dagens stressade samhälle. Så här skriver man om just det i en artikel från Ustads Allehanda:

Det syns inte. Men det finns där. I de flesta idrottslag finns det någon spelare som har ett icke synbart funktionshinder, oftast diagnosen ADHD. För dessa personer är föreningslivet och idrotten extremt viktig.

Om du har svårt att få igång ditt barn att sporta för att datorn lockar för mycket kan en idé vara att åka iväg på en sportresa. Det finns mycket att välja på och barnet kommer mest troligt att uppskatta det väldigt mycket. Kolla in fotbollsresor från Olka om du tror det kan vara av intresse, där finns också många andra sportresor att välja bland.

 
 

About the author

More posts by